Mikä tekee meistä ekologisia?

Ekologisuus on häilyvä käsite, johon liittyy paljon mielikuvia. Ekologisuudesta on myös tullut muoti-ilmiö ja joskus näyttää siltä, että pelkästään vihreä pakkaus riittää syyksi kutsua tuotetta ekologiseksi.

Moral-korujen ekologisuus lähtee raaka-aineista saakka. Korut on valmistettu luonnon omista, kiehtovista ja korkealaatuisista materiaaleista. Korujen pääraaka-aineina ovat Tagua-palmun siemenet, jotka huolellisen ja tarkkuutta vaativan valmistusprosessin kautta tuovat esille materiaalille ominaisen luonnollisen kauneuden.

Taguaa verrataan sen kovuuden ja kiehtovan ulkomuodon vuoksi usein norsunluuhun ja siitä käytetään yleisesti nimeä vegetal ivory - kasvikunnan norsunluu. Sen käyttökohteita ovat esimerkiksi hienoimpien pukujen napit, koriste-esineet sekä korut. Nykyisin Taguan käyttö edistää monia ympäristönsuojelullisia ja sosioekonomisia tavoitteita. Tagua-palmujen kasvattaminen on vaihtoehto metsien hakkaamiselle, ja toiminta tukee samalla paikallisten pienyritysten toimintaa Etelä-Amerikassa.

Moral-korut värjätään kasvipohjaisilla, korkealaatuisilla väreillä jotka tukevat materiaalien muotoja ja ilmettä. Myös korujen kiinnityksissä pyritään luonnollisuuteen. Kiinnitysmekanismeissa pyritään säädettävyyteen ja metallittomiin ratkaisuihin aina kun se on mahdollista. Tämä tekee koruista myös allergia-turvallisia.

Miksi korumme ovat uniikkeja?

Elementtien yksilölliset muodot, syyrakenne ja moni-ilmeisyys tekevät jokaisesta Moral-korusta erilaisen, oman yksilönsä. Koruissa korostuu luonnon kiehtova epäsäännöllisyys. Korujen suunnittelussa on tietoisesti jätetty tilaa luonnon muovaamille epäsymmetrisille muodoille ja materiaalien vivahteille. Jokainen koru on myös valmistettu käsityönä. Yksittäiset elementit valitaan niiden koon ja muodon perusteella yksitellen jokaista korua varten, tavoitteena tasapainoinen ja kaunis, uniikki koru. Tietyissä koruissa myös esimerkiksi siementen kuoriosa toimii tehokeinona ja kontrastin tuojana.

Mikä tekee valmistuksesta eettistä?

Eettisyys on huolehtimista tuotteen koko valmistus- ja myyntikaaren inhimillisyydestä. Meille tämä on mahdollista, koska tiedämme ja tunnemme koko tuotteemme valmistusketjun ja siinä mukana olevat ihmiset. Varmistamme myös, että kaikki mukana olevat saavat työstään reilun korvauksen, ja mahdollisuuden kehittyä työnsä mukana.

Toinen eettinen ulottuvuutemme on avustaminen. Osa Moral-toiminnan tuotoista ohjataan hyväntekeväisyystyöhön, jolla autetaan Kolumbian vähäosaisia lapsia muun muassa taideterapian keinoin. Tästä puolesta toiminnassamme kerromme esimerkiksi Facebookin välityksellä.

Linkin Facebook-sivullemme löydät sivun oikeasta ylälaidasta. Liity mukaan, ja samalla olet mukana myös kuukausittaisissa tykkääjäarvonnoissa.


Moral-korujen valmistus

Korua katsellessa huomio kiinnittyy
muotoiluun ja materiaaleihin.

Miten nämä tekijät on huomioitu
Moral-koruissa?

Lue lisää